Sprachwahl

Wirtualna Mapa

Żubr Europejski

Żubr Europejski jest blisko spokrewniony z północnoamerykańskim bizonem (Bison bison). Jego terytorium stanowiły rzadkie lasy mieszane. Na obszarze niemieckojęzycznym prawie całkowicie wymarły w 16. wieku. Od 1935 do 1944 roku trzymane były w bardzo dużych ogrodzeniach na południowy zachód od jeziora Werbellinsee. Pożywienie: liście, gałęzie, pędy oraz kora z drzew i krzewów. Przeżuwacze. Żubry są wyjątkowo aktywne w godzinach porannych i wieczornych. Waga: do 1200 kg (są najcięższymi ssakami lądowymi Europy). Ciąża: 9 miesięcy. Długość życia: ok. 27 lat.

Bilety wstępu

Dorośli: 9,00 €
Bilety ulgowe: 6,50 €

Roczne Pass Dorośli: 50,00 €
Roczne Pass Bilety ulgowe: 30,00 €

Przewodnik: 30,00 €
Rabat grupowy od 10 osób
Wstęp wolny dla dzieci do 4 lat

Adres

Wildpark Schorfheide
Prenzlauer Straße 16
16244 Schorfheide OT Groß Schönebeck

E-Mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Telefon: 033393-65855

Godziny otwarcia

  • Codziennie od 9.00 do 19.00
  • Wejście do godz. 17.00

Serwis

  • Przewijalnia

  • WC dla osób niepełnosprawnych

  • Wypożyczalnia „wozów“ dla dzieci

  • Sprzedaż parasoli i płaszczów przeciwdeszczowych

Videos

Bilder